Voor wie?

Optima Psychologie & Coaching biedt persoonlijke begeleiding op maat aan iedereen die zichzelf wil ontwikkelen, persoonlijk, als ondernemer of op het gebied van werk en loopbaan. Optima biedt haar diensten aan particulieren, zelfstandige ondernemers, instellingen en bedrijven.


Particulieren

Wilt u graag meer zelfvertrouwen krijgen, beter leren ontspannen of uzelf verder ontwikkelen in bepaalde kwaliteiten of vaardigheden? Kampt u met psychische problemen zoals depressie, angst of stress of ervaart u problemen in uw werk of loopbaan? Dan bent u bij Optima Psychologie & Coaching aan het goede adres!

Psychische klachten kunnen er voor zorgen dat functioneren steeds moeilijker wordt, thuis en op het werk. Ook als werken u veel moeite kost of u het niet naar uw zin heeft op uw werk, kan dit op langere termijn leiden tot problemen. En daar is niemand bij gebaat. Uzelf niet, uw werkgever, collega’s, vrienden en familie niet. Zaak dus om de problemen onder ogen te zien, te benoemen en snel op te lossen. Optima Psychologie & Coaching biedt snel en effectief hulp. Geen lange wachtlijsten of intakefase. Geen wisselende behandelaars. Geen labels, standaard behandelingen of protocollen. Altijd persoonlijke begeleiding op maat, uitgevoerd door 1 behandelaar die ook tussentijds bereikbaar is. We brengen met u de problemen in kaart en helpen u met opdrachten en inzichten om weer grip te krijgen op uw leven. We praten eventueel met uw werkgever in overleg met u over uw inzetbaarheid, maar nooit over de inhoud van de gesprekken. Indien nodig, betrekken we ook uw omgeving of andere professionals om u passende hulp te bieden.

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Wist u dat iedere werkende in Nederland, in loondienst of als zzp’er, van 45 jaar of ouder, aanspraak kan maken op een subsidieregeling van 600 euro voor loopbaanontwikkeling? Optima Psychologie & Coaching verzorgt deze trajecten en regelt de subsidie voor u!
Informeer gerust naar de mogelijkheden. Meer leest u op : Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Werkgevers

Wanneer een van uw medewerkers minder goed functioneert of door psychische problemen dreigt te verzuimen of ziek uitvalt, wilt u dat hij of zij snel geholpen wordt. Bij Optima Psychologie & Coaching kan u medewerker binnen 7 werkdagen terecht. Onze aanpak is direct en effectief. Wij komen snel tot de kern en werken met uw werknemer gericht en individueel aan concrete oplossingen die voor hem of haar werken. De werknemer krijgt opdrachten mee die hij/ zij bij voorkeur op het werk moet uitvoeren. Naast loopbaanontwikkeling en het verbeteren van het functioneren in de arbeidsrol, kunnen we ook bekijken of een medewerker op zijn/ haar plek zit in de huidige functie of organisatie.

We vinden overleg met onze opdrachtgevers onmisbaar voor goede dienst- en hulpverlening. Korte lijnen en duidelijke communicatie tussen medewerker, psycholoog, en de organisatie (leidinggevende, HR professional of verwijzer) zijn van wezenlijk belang. Hierbij gaat het vanzelfsprekend niet om medische zaken, maar om mogelijkheden ten aanzien van inzetbaarheid en eventuele (tijdelijke) aanpassingen in het werk.  
Hoe Optima Psychologie en Coaching u hierin kan helpen leest u op “Coaching Werk en Loopbaan”

Reïntegratietrajecten

Optima is vooral sterk in het uitvoeren van reïntegratietrajecten bij psychisch verzuim. Uw medewerker is bij ons in goede handen om te werken aan zijn/ haar herstel en we begeleiden tevens de re-integratie in werk. We geloven in de kracht van werken bij herstel, mits de re-integratie goed wordt afgestemd en uitgevoerd. We adviseren werknemer en werkgever dan ook inzake belastbaarheid en denken mee over arbeidsinzetbaarheid, uren- en taakbelasting, passende werkzaamheden en ervaren knelpunten.

We houden u als werkgever op de hoogte van de voortgang. Dat doen we met korte verslagen, met praktische adviezen en in begrijpelijke taal. We sluiten eventueel aan bij een gesprek tussen werkgever en werknemer om te komen tot passende oplossingen of om samen de re-integratie in goede banen te leiden. Indien gewenst, adviseren we ook inzake de Wet Verbetering Poortwachter of coördineren we het verzuimproces tussen alle betrokken partijen, zoals de bedrijfsarts, casemanager of arbeidsdeskundige. Lees “Verzuim en Re-integratie”

Ondernemers

Het opstarten en het runnen van een onderneming is een complexe zaak. Bij het opstarten van een nieuwe onderneming verhogen goed marktonderzoek, een duidelijke visie en een doordachte aanpak de kans van slagen aanzienlijk. Maar ondernemen vraagt ook om de nodige persoonlijke kwaliteiten en een veelzijdigheid aan vaardigheden. Wil jij als starter hulp bij het opzetten van een bedrijfsplan, of zoek je als ondernemer een sparringpartner op het gebied van je eigen ontwikkeling of die van je bedrijf? Dan biedt Optima Psychologie & Coaching: “Coaching voor (startende) Ondernemers”

Verwijzers

Steeds meer verwijzers schakelen Optima Psychologie & Coaching in. Dat komt doordat onze aanpak effectief is en snel resultaat oplevert. We komen snel tot de kern, werken actief aan oplossingen en we geloven in een directe aanpak op maat, dus geen labels, standaard trainingen of protocollen.

De belangrijkste redenen voor verwijzers om Optima Psychologie & Coaching in te schakelen:

  1. Snel handelen: de medewerker wordt snel geholpen zonder wachtlijsten. Korte intakeprocedure en snel aan de slag.
  2. Effectieve deskundige begeleiding op maat
  3. Rechtstreeks contact met psycholoog
  4. We zoeken altijd overleg met de verwijzer om zo tot een passend advies te komen omtrent passende zorg voor een cliënt of de inzetbaarheid van een medewerker. De verwijzer heeft zo grip op het traject van de medewerker.
  5. We denken graag mee over concrete oplossingen, het doorverwijzen naar andere professionals voor passende zorg, kostenbesparende maatregelen of andere zaken waar u als verwijzer mogelijk mee worstelt.