Optima Psychologie & Coaching

Optima Psychologie en coaching biedt individuele ondersteuning bij het ontwikkelingsproces van mensen op het gebied van psychische klachten, persoonlijke doelstellingen en vragen rondom werk en loopbaan. Daarnaast kunt u bij Optima ook terecht voor verzuimpreventie en begeleiding op het gebied van re-integratie (spoor 1 en 2).


Tenslotte helpen we ook ondernemers met het opstarten van een onderneming en met vragen rondom persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van hun bedrijf. Optima Psychologie & Coaching is opgericht door Joke Conings.

Even voorstellen

drs. Joke Conings

psycholoog, coach en ondernemer.

Hallo, ik ben Joke, door het beste in mensen naar boven te halen en te helpen om problemen op te lossen kan ik een bijdrage leveren aan een verbetering van de gezondheid en het welbevinden en het levensgeluk van mensen. Vaak heeft dit ook positieve effecten op de groei van een organisatie of onderneming, relaties en de samenleving. Dat vind ik een geweldig mooie verbinding.​

Groet Joke

Visie

Mensen die in hun kracht staan, zijn evenwichtiger, gezonder en gelukkiger in het leven. Bovendien verbeter je je levenskwaliteit in een aantal belangrijke aspecten zoals relaties met anderen, gezonde leefgewoonten en zeker ook in werk.  

Werkwijze

Ik geloof in maatwerk. Ieder mens en elk probleem is uniek en verdient een unieke aanpak.

In mijn manier van werken ben ik inlevend, intuïtief en betrokken maar ook verhelderend en praktisch, doortastend en oplossingsgericht.

Centraal staat dat u zich bij mij gehoord en geholpen voelt en dat u op een respectvolle en professionele manier benadert wordt.

Waarom kiezen voor Optima Psychologie & Coaching?

Wanneer iemand kampt met problemen en zeker bij psychische klachten, is het belangrijk om zo snel mogelijk begeleiding op te starten. Optima kent geen wachtlijsten, u kunt binnen 7 werkdagen bij ons terecht.

Bij Optima geen labels, protocollen en standaardprocedures of trainingen maar altijd persoonlijke begeleiding op maat. Deskundige hulp, afgestemd op uw persoonlijkheid, uw draagkracht, uw specifieke situatie en uw hulpvragen.

Bij Optima achten we het niet zinvol om veel tijd te steken in het vaststellen hoe diep de put is of hoe die er uit ziet, maar hoe je weer zo snel mogelijk uit de put komt. Geen langdurige intakefase om tot een diagnose te komen, maar snel tot de kern komen en snel handelen. Niet eindeloos nadenken of praten over problemen maar actief aanpakken en denken in termen van oplossingen.

Het enkel op klachtenniveau behandelen resulteert wel in een afname van klachten, maar het lost niet de onderliggende oorzaken op, waardoor de kans op een terugval groot is. Optima streeft naar duurzame oplossingen door het aanpakken van de factoren die de klachten in stand houden.

Door de combinatie van psychologische kennis, oplossingsgerichte coachingstechnieken en ervaring met arbeid, verzuim en re-integratie kan er deskundige hulp worden geboden bij het herstellen van psychische klachten en bij re-integratie in werk. Zeker in het geval van ziekteverzuim, werkt het efficiënter als 1 persoon het proces van herstel tot re-integratie kan begeleiden en er transparant wordt gecommuniceerd met werknemer en werkgever over de voortgang en de arbeidsinzetbaarheid .

Ziektekostenverzekeringen en verzuimverzekeringen zijn duur en bieden vaak een relatief beperkte vergoeding voor zorg en dienstverlening. Bovendien wordt de keuzevrijheid qua zorgverlener, behandelmethode en aantal sessies beperkt en zijn er allerlei (persoonlijke) gegevens en formaliteiten nodig om begeleiding in te zetten. Optima werkt met een vast uurtarief, waarbij psychologische diensten vrijgesteld zijn van BTW. Bovendien werken we snel en effectief en dus kostenbesparend.

Optima werkt samen met andere professionals zoals arbeidsdeskundigen, zorgverleners, reïntegratiebedrijven en bedrijfsartsen zodat we gebruik kunnen maken van elkaars expertise en netwerk. Dit waarborgt, naast een betere kwaliteit en een breder aanbod, ook de continuïteit van de dienstverlening.

zoekwoorden: psycholoog limburg, loopbaan coaching, coach in Maastricht, psycholoog bellen, workshop bedrijf, bedrijfs coaching, ondernemer coach, paardencoach, ggz psycholoog, re integratie coach, arbeidsgerelateerde klachten, spoor 2 integratie, praktijk psycholoog, psycholoog of coach Sittard, psycholoog of coach Heerlen, psycholoog of coach Echt, psycholoog of coach prijzen, ervaren psycholoog, samenwerking coach, coaching lifestyle, burn-out klachten, verzuim en re-integratie coach, therapie in Maastricht of Heerlen, vergoeding psycholoog.