Optima Psychologie & Coaching

Optima Psychologie en coaching biedt individuele ondersteuning bij het ontwikkelingsproces van mensen op het gebied van psychische klachten, persoonlijke doelstellingen en vragen rondom werk en loopbaan. Daarnaast kunt u bij Optima ook terecht voor verzuimpreventie en begeleiding op het gebied van re-integratie (spoor 1 en 2).
Tenslotte helpen we ook ondernemers met het opstarten van een onderneming en met vragen rondom persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van hun bedrijf. Optima Psychologie & Coaching is opgericht door Joke Conings.

Even voorstellen

drs Joke Conings, psycholoog, coach, ondernemer.

Hallo, ik ben Joke. Ik wordt gedreven door het ontwikkelen van mezelf en anderen, het analyseren van problemen, het bedenken van oplossingen en het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Door het beste in mensen naar boven te halen en te helpen om ervaren problemen op te lossen, kan ik een bijdrage leveren aan een verbetering van de gezondheid, het welbevinden en het levensgeluk van mensen. Vaak heeft dit ook positieve effecten op de groei van een organisatie of onderneming, relaties en de samenleving. Dat vind ik een geweldig mooie verbinding.​

Met een academische opleiding psychologie, ruim 19 jaar kennis en ervaring in de gezondheidszorg en het bedrijfsleven op het gebied van arbeid en gezondheid, en uitgerust met de nodige levenservaring, ben ik bedreven in psychologische begeleiding, persoonlijke coaching, coaching op het gebied van werk en loopbaan, verzuim en reïntegratie en coaching voor (startende) ondernemers.

Vanuit een resultaatgerichte hands-on aanpak help ik u graag met uw vragen en doelstellingen, met als uitgangspunt uw persoonlijke wensen, behoeften, talenten en ontwikkelingspotentieel.

Visie

Mensen die in hun kracht staan, staan evenwichtiger, gezonder en gelukkiger in het leven. Jezelf kennen en je eigen leven vorm geven vanuit contact met jezelf resulteert in een meer ontspannen en vitaler leven, meer tevredenheid en meer flexibiliteit waardoor je tegenslagen beter kunt opvangen. Bovendien verbeter je je levenskwaliteit in een aantal belangrijke aspecten zoals relaties met anderen, gezonde leefgewoonten en zeker ook in werk.  

Een open en nieuwsgierige houding, verantwoordelijkheid nemen, veiligheid, vertrouwen en perspectief vormen de randvoorwaarden van het ontwikkelingsproces. Persoonlijke talenten, drijfveren, vaardigheden en competenties de bouwstenen.  

Werkwijze

Ik geloof in maatwerk. Ieder mens, elk probleem is uniek en verdient een unieke aanpak.

In mijn manier van werken ben ik inlevend, intuïtief en betrokken, maar ook verhelderend, praktisch, doortastend en oplossingsgericht. Mijn werkwijze is gebaseerd op realistisch handelen en op positief denken, denken in termen van mogelijkheden en het ombuigen of aanvaarden van belemmeringen. Ik kom snel tot de kern, ik durf buiten de vertrouwde kaders te denken en hecht veel waarde aan wederzijds respect, openheid en vertrouwen.

Centraal staat, dat u zich bij mij gehoord en geholpen voelt en dat u op een respectvolle en professionele manier benadert wordt.

Waarom kiezen voor Optima Psychologie & Coaching?

Wanneer iemand kampt met problemen en zeker bij psychische klachten, is het belangrijk om zo snel mogelijk begeleiding op te starten. Optima kent geen wachtlijsten, u kunt binnen 7 werkdagen bij ons terecht.

Bij Optima geen labels, protocollen en standaardprocedures of trainingen maar altijd persoonlijke begeleiding op maat. Deskundige hulp, afgestemd op uw persoonlijkheid, uw draagkracht, uw specifieke situatie en uw hulpvragen.

Bij Optima achten we het niet zinvol om veel tijd te steken in het vaststellen hoe diep de put is of hoe die er uit ziet, maar hoe je weer zo snel mogelijk uit de put komt. Geen langdurige intakefase om tot een diagnose te komen, maar snel tot de kern komen en snel handelen. Niet eindeloos nadenken of praten over problemen maar actief aanpakken en denken in termen van oplossingen.

Het enkel op klachtenniveau behandelen resulteert wel in een afname van klachten, maar het lost niet de onderliggende oorzaken op, waardoor de kans op een terugval groot is. Optima streeft naar duurzame oplossingen door het aanpakken van de factoren die de klachten in stand houden.

Door de combinatie van psychologische kennis, oplossingsgerichte coachingstechnieken en ervaring met arbeid, verzuim en re-integratie kan er deskundige hulp worden geboden bij het herstellen van psychische klachten en bij re-integratie in werk. Zeker in het geval van ziekteverzuim, werkt het efficiënter als 1 persoon het proces van herstel tot re-integratie kan begeleiden en er transparant wordt gecommuniceerd met werknemer en werkgever over de voortgang en de arbeidsinzetbaarheid .

Ziektekostenverzekeringen en verzuimverzekeringen zijn duur en bieden vaak een relatief beperkte vergoeding voor zorg en dienstverlening. Bovendien wordt de keuzevrijheid qua zorgverlener, behandelmethode en aantal sessies beperkt en zijn er allerlei (persoonlijke) gegevens en formaliteiten nodig om begeleiding in te zetten. Optima werkt met een vast uurtarief van 85 euro, waarbij psychologische diensten vrijgesteld zijn van BTW. Bovendien werken we snel en effectief en dus kostenbesparend.

Optima werkt samen met andere professionals zoals arbeidsdeskundigen, zorgverleners, reïntegratiebedrijven en bedrijfsartsen zodat we gebruik kunnen maken van elkaars expertise en netwerk. Dit waarborgt, naast een betere kwaliteit en een breder aanbod, ook de continuïteit van de dienstverlening.

zoekwoorden: psycholoog limburg, loopbaan coaching, coach in Maastricht, psycholoog bellen, workshop bedrijf, bedrijfs coaching, ondernemer coach, paardencoach, ggz psycholoog, re integratie coach, arbeidsgerelateerde klachten, spoor 2 integratie, praktijk psycholoog, psycholoog of coach Sittard, psycholoog of coach Heerlen, psycholoog of coach Echt, psycholoog of coach prijzen, ervaren psycholoog, samenwerking coach, coaching lifestyle, burn-out klachten, verzuim en re-integratie coach, therapie in Maastricht of Heerlen, vergoeding psycholoog.