Coaching Werk en Loopbaan

Optima Psychologie & Coaching biedt individuele coaching op het gebied van loopbaanoriëntatie, loopbaanbegeleiding en ervaren moeilijkheden ten aanzien van het functioneren op het werk. We helpen ook graag bedrijven en organisaties met vraagstukken op het gebied van arbeid en gezondheid, verzuim en verzuimpreventie, re-integratie spoor 1 en 2, persoonlijke effectiviteit, vitaliteit en flexibiliteit, arbeidstevredenheid, arbeidsverhoudingen en andere projecten waarbij het zorgen voor uw human resources aan de orde is. Optima biedt niet enkel adequate zorg en begeleiding aan voor de medewerker, maar werkt ook nauw samen met de werkgever, de bedrijfsarts en andere betrokkenen om zo een traject te doen slagen.

Doel is om een positieve bijdrage te leveren aan meer gezonde, tevreden en beter functionerende medewerkers door de juiste mensen op de juiste plekken in te zetten, door mensen te helpen zich te ontwikkelen in hun arbeidsrol en door een goede bedrijfszorg te bevorderen.

Studie- en beroepskeuze

Wat zijn mijn sterke en minder sterke eigenschappen? / wat kost en wat geeft energie? / wat wil ik en wat heb ik nodig? / welke opleidingen of beroepen zijn passend en haalbaar? / welke omgeving en werkstijl past bij mij?​

Weet jij niet goed welke richting je op wil met je studie of loopbaan? Ben je al gestart met één of meerdere studies of banen en kom je telkens tot de ontdekking dat dit niet bij je past of haalbaar is? Vind je het lastig om in te schatten of je keuze passend en realistisch is? Ben je niet gelukkig in je huidige beroep en wil je wat anders? Heb je arbeidsbeperkingen waardoor je je huidige werk niet meer kunt uitoefenen maar heb je geen idee wat wel nog mogelijk is? Wil je graag weten welke opleidingen aansluiten bij je keuze?

Jongeren die hun profiel- of studiekeuze moeten gaan maken en volwassenen die voor een (andere) beroepskeuze staan, kunnen bij Optima Psychologie & Coaching terecht voor ondersteuning bij het verhelderen van hun studie- of loopbaanmogelijkheden.

Loopbaancoaching

Omgaan met conflicten / werk- en tijdsdruk / sociale en communicatieve vaardigheden/doelgerichtheid en efficiëntie verbeteren / arbeidstevredenheid / loopbaanontwikkeling.

Ben je niet tevreden over je werk en zou je liever iets anders willen doen maar weet je niet wat en hoe je die stap kan nemen? Functioneer je moeizaam in je arbeidsrol? Voel je je overvraagd en dreig je vast te lopen in je huidige functie? Wil je graag onderzoeken welke volgende carrièrestap mogelijk is in je loopbaan?

Loopbaancoaching biedt ondersteuning bij het inventariseren en het ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen en vaardigheden. Het helpt ook om in te schatten in hoeverre een functie past bij iemands persoonlijke talenten en ontwikkelingspotentieel en onder welke voorwaarden en omstandigheden iemand optimaal functioneert. Dit kan leiden tot een effectiever en meer ontspannen functioneren in de arbeidsrol, meer inzicht in het effect van het eigen handelen op zichzelf en op anderen, tot een meer doelgerichte ontwikkeling van de eigen loopbaan of het vinden van nieuwe of meer passende arbeidsperspectieven bij je huidige of een andere werkgever.

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

Hoe ziet jouw baan er over 10 jaar uit? De arbeidsmarkt verandert snel en mensen veranderen ook. Het kan goed zijn om na te denken over de toekomst van jouw loopbaan.

Lees verder over het: Ontwikkeladvies voor 45-plussers